Waarom schermprinters een filtratiesysteem zouden moeten gebruiken

Als u ooit heeft moeten betalen voor een rioolreinigingsservice of loodgieter om naar uw winkel te komen om uw afvoer te ontstoppen, weet u al waarom u een filtersysteem onder uw washok. Filtratiesystemen voorkom dat vaste stoffen in de afvoer wegspoelen, uw leidingen verstoppen en veel stress voor u veroorzaken. Laten we eens kijken waarom printers een filtersysteem nodig hebben en hoe ze het moeten gebruiken.

WAT IS EEN FILTRATIESYSTEEM?

Het doel van een filtersysteem is om vaste stoffen te vangen die afkomstig zijn van emulsie en inkt die niet oplossen in water en voorkomen dat ze in de afvoer terechtkomen. Na verloop van tijd, als de teruggewonnen emulsie en kleine stukjes inkt door de pijpen gaan, zullen ze aan de zijkanten blijven plakken en uiteindelijk de pijpen volledig verstoppen. Investeer in een filtersysteem in plaats van een hoop geld uit te geven om die leidingen op te graven en te vervangen. Dit is hoe het werkt.

EEN filtersysteem heeft een PVC-buis, die onder uw wascabine wordt bevestigd, die het water naar een tank leidt met filters die zijn ontworpen om deeltjes van verschillende groottes op te vangen. Het eerste filter vangt alle grote deeltjes op. Vervolgens gaat het water door een reeks van drie herbruikbare schermen: 110, 156en 200 mazen.

Vervolgens stroomt het gefilterde water in een opslagtank waar een krachtige industriële sump-pomp wordt geactiveerd, die het water door de laatste twee fasen duwt: een wegwerpfilter van 70 en 20 micron.

Nadat het afval dit filterproces in zes fasen heeft doorlopen, is het water meerdere keren gefilterd en zijn de meeste vaste stoffen verwijderd. Alle resterende deeltjes zijn teruggebracht tot 20 micron (0.000787402 inch), waardoor het klein genoeg is om door de afvoer te gaan zonder dat je je constant zorgen hoeft te maken over verstopping van je afvoer.

Het belangrijkste doel is om de vaste stoffen te vangen. Dit zijn emulsies, en als u uw schermen en wissers in de gootsteen, inkten en pigmenten ook. Elke keer dat u een scherm uitspuit of dat scherm terugwint, emulsie gaat naar beneden. Inkten blijven vaak gestold als een klodder en soms zelfs stukjes plakband kan worden weggespoeld en in de afvoer terechtkomen. Als u geen filtersysteem gebruikt, gaan deze allemaal door uw leidingen.

Een filtersysteem in gebruik

WIE MOET EEN FILTRATIESYSTEEM GEBRUIKEN?

Het korte antwoord is simpel: iedereen zou een filtersysteem moeten gebruiken. Kleine operaties die vijf schoon maken schermen of minder per dag spoelt misschien niet genoeg vaste stoffen door de afvoer om de aandacht van stadstoezichthouders te trekken of leidingen te verstoppen, maar het is nog steeds een goede gewoonte om te hebben. Of u nu een filtereenheid aanschaft of er zelf een maakt (hierover later meer), het wordt altijd aanbevolen om vaste stoffen uit het afvalwater te filteren.

Als uw winkel 10 of meer schoonmaakt schermen een dag, minstens vijf dagen per week, zal een filtersysteem je spek redden. Liever nu vaste stoffen eruit filteren, of uit eigen zak betalen om uw leidingen later te vervangen? Het antwoord is simpel: investeer nu en maak u geen zorgen meer.

VERWANT: VERWIJDEREN VAN GEVAARLIJK SCREEN PRINT WINKELAFVAL

Een hand houdt een hogedrukreiniger vast en wijst deze naar een scherm in een washokje

Foto door Symmetree Clothing

DE REGELS VOLGEN

Elke stad heeft zijn eigen regels en verordeningen met betrekking tot wat zeefdrukkerijen legaal in de afvoer kunnen stoppen. Alle printers moeten hiervan op de hoogte zijn, waar hun winkel zich ook bevindt. Als u proactief wilt zijn, is het een goed idee om een ​​onafhankelijke watertestservice te laten evalueren.

Zo kunt u maatregelen nemen om eventuele problemen op te lossen voordat u een boete krijgt en weet u zeker of u aan de regels voldoet of niet. Als u een waterfiltratiesysteem gebruikt, kan de evaluatie u ook vertellen hoe effectief het systeem werkt.

VERWANT: HOE MILIEUVRIENDELIJK SCHERMAFDRUKKEN?

CREER JE EIGEN DIY FILTRATIESYSTEEM

Filter nodig, maar geen budget om een ​​systeem aan te schaffen? Je kunt er een maken met vaten, een slang en wat creativiteit. Hier is hoe:

  1. Koop een paar vaten of grote kuipen om water en vaste stoffen uit je wash-out-opstelling op te vangen.
  2. Leid een slang van je washok naar het eerste vat. Zie dit systeem als een fontein. Water en deeltjes moeten kunnen bezinken en vervolgens in het volgende vat lopen voor extra filtratie.
  3. Plaats een scherm van 16×20 in elk vat om vaste stoffen eruit te filteren. Gebruik, afhankelijk van de normen voor schoon water in uw regio, 2 of 3 schermen met verschillende maaswijdten:110, 156en 200 gaas.
  4. Voer een testrun uit om er zeker van te zijn dat uw doe-het-zelf-filtratiesysteem de vaste stoffen goed opvangt. Maak indien nodig aanpassingen.

Een pijp brengt water naar een emmer met gaas erop

Foto door Abi-Saad Afdrukken & Ontwerpen

CONTROLEER VAAK DE FILTERS

Na verloop van tijd zullen de schermen of filters in a filtersysteem zal zich vullen met vaste stoffen. Hoewel u de schermen kunt reinigen met een doek of perslucht, moeten ze uiteindelijk worden vervangen. Controleer de filters regelmatig om te zien wanneer u ze moet vervangen.

VERWIJDERING VAN VASTE STOFFEN

Als vaste stoffen in uw filtersysteem nog nat zijn, trek ze dan uit het filtersysteem en laat ze volledig drogen voordat u ze weggooit. Afhankelijk van de voorschriften van uw stad, is het mogelijk dat u opgedroogde filters niet in de gewone prullenbak kunt gooien. Als dit niet het geval is, moet u contact opnemen met een afvalophaaldienst om het op te halen.

Het goede nieuws is dat schermen voor het filtersysteem eenvoudig en goedkoop te vervangen zijn: ze zijn gewoon 16×20 zeefdrukschermen. Koop nieuwe waar u zeefdrukschermen koopt. Onthoud dat je 3 verschillende mesh-tellingen nodig hebt:110 gaas, 156 gaas, en 200 mesh—om vaste stoffen goed uit te filteren.

Filtratie is goed voor uw leidingen en het milieu. Investeren in een filtersysteem betekent ook investeren in uw sanitair. U kunt schermen blijven terugwinnen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het vervangen van die leidingen.

creatSource link

Petitrouge.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart