De beste manier om zeefdrukken op waterbasis en Plastisol te registreren

Het registreren van een afdruk is een essentieel onderdeel van het zeefdrukproces. Printers moeten ervoor zorgen dat alle schermen op elkaar zijn uitgelijnd en de juiste plaatsing op een shirt hebben. Laten we eens kijken naar het correct registreren van enkele en veelkleurige prints met plastisol en inkt op waterbasis.

witte en zwarte plastisol en inkt op waterbasis zitten op een tafelblad met inktspatels erin

HET SCHERM UITLIJNEN

Een scherm tot aan de voeren film gebruikt is een prima standaard. Om dit te doen, pakt u gewoon de film die u voor de klus hebt gebruikt en plaatst u deze in het midden van de plaat. Gebruik de primaire kleurenfilm om schermen uit te lijnen. Dit moet ofwel de wit onderbasis of de zwart schets. Gebruik de film met het grootste oppervlak om schermen mee uit te lijnen.

Pro-tip: Wanneer u films voor een opdracht maakt, plaatst u registratietekens 2,5 cm boven het ontwerp. Voeg ook registratietekens op de hoeken van de film toe. Zo zorg je ervoor dat de film perfect gecentreerd op de plaat ligt. Maak de registratietekens op 1pt lijndikte voor een fijn afgestemd register.

De lijnen op je platen moet het midden markeren en u kunt de film uitlijnen op de plaats waar u de afdruk op een shirt wilt laten landen. Zodra de film is uitgelijnd, plakt u deze vast met plakband. Breng vervolgens het scherm eenvoudig naar beneden op de plaat en lijn de scherm naar de film. Herhaal deze stappen voor alle schermen in de job.

VERWANT: HOE KRIJG JE DE PERFECTE POCKET OF LINKERBORST AFDRUKPLAATSING OP ELKE PERS

Nu de schermen allemaal zijn uitgelijnd met het midden van de plaat, is het tijd om de registratie te starten. Laten we beginnen met de gemakkelijkste inkt om te registreren: plastisol.

Een film lezing

REGISTREER PLASTISOL PRINTS

Wanneer u zich voor een opdracht registreert, zijn er veel mogelijke variabelen: contactverlies, afdrukdruk, schermspanning, enz. Bij het registreren van een afdruk is het het gemakkelijkst om rechtstreeks bij de afdruk te registreren. Dit geeft een meer waarheidsgetrouwe weergave van wat u ziet wanneer u de oplage start.

Breng eerst plaattape aan en palletlijm op waterbasis naar de plaat. Giet een kleine hoeveelheid lijm op de plaat, veeg deze gelijkmatig rond met een opruimkaarten stuur het onder de flitsdroger totdat het plakkerig is. Laad een shirt op de vers geplakte platen en voeg een kleine hoeveelheid inkt toe aan het scherm.

Pro-tip: Begin met het toevoegen van een kleine hoeveelheid inkt aan het scherm met een inkt spatel.

VERWANT: BESTE PRAKTIJKEN VOOR HET TOEVOEGEN VAN ZEEFDRUKINKT AAN EEN SCHERM

Laad een rommelhemd of test pellon op de plaat. Voor taken in één kleur is dit proces eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat het scherm op één lijn ligt met het shirt en dat de print gecentreerd is.

MEERKLEURIGE PRINTS REGISTREREN

Handmatig registreren werkt meestal, maar er zijn grenzen. Zonder micro-aanpassingen moet je heen en weer op het scherm tikken om het precies in register te krijgen, wat tijd kan kosten en frustrerend kan worden. Meerkleurenafdrukken kunnen snel een uitdaging worden zonder micro’s.

Als u op zoek bent naar een strakke registratie of eenvoudig meerkleurentaken wilt afdrukken, helpt micros u daarbij. Micro’s zijn knoppen op de printkop waarmee u een scherm verticaal en horizontaal kunt verplaatsen zonder de schermklem los te maken. Staat een scherm er op een haar na, dan maak je met een draai aan de knop de kleinste aanpassingen. Micro’s maken het veel gemakkelijker om schermen te registreren, waardoor het pre-productieproces wordt gestroomlijnd.

VERWANT: XY VS. XYZ MICROS: WAT IS HET VERSCHIL?

Laten we ons nu registreren op waterbasis afdrukken.

Een film en scherm een ​​beetje uit de lijn van elkaar

WB PRINTS REGISTREREN

Bij registratie op waterbasis prints, lijn de schermen uit voor de film, trek een rommelhemd aan en maak je klaar om snel te zijn. Inkt op waterbasis uitdroogt, terwijl plastisol inkt zal niet. Hoe meer kleuren je probeert te registreren, hoe groter de kans dat de inkt opdroogt op de schermen. Je wilt niet dat je een scherm moet opruimen voordat je zelfs maar bent begonnen met printen.

Als u alleen een eenkleurige afdruk op waterbasis registreert, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken over het drogen van de inkt op de scherm. Zet hem gewoon op een rij, maak een testafdruk en bekijk het resultaat.

VEELKLEURIGE PRINTS

Multicolor registreren op waterbasis banen wordt een beetje ingewikkelder. U moet de inkt in de schermen nat houden terwijl u door elke kleur gaat. Stel dat u een vierkleurentaak op waterbasis afdrukt. Voeg inkt toe aan het eerste scherm, controleer of alle kleuren goed zijn uitgelijnd en geregistreerd en druk het af.

Zodra u tevreden bent met de registratie op het eerste scherm, veegt u het afbeeldingsgebied aan de T-shirtzijde van het scherm weg voordat u verder gaat. Houd een spuitfles water in de buurt om de te spritzen wisser kant van het scherm waarmee u zojuist hebt afgedrukt om de inkt vochtig te houden. Registreer het huidige scherm en ga naar het volgende. Herhaal dit proces bij elk scherm. Houd de schermen in de gaten terwijl je bezig bent, veeg de kant van het T-shirt af en spritz de kant van de wisser.

Opmerking: Winkels met een lage luchtvochtigheid zullen vaker schermen moeten besproeien dan winkels met een hoge luchtvochtigheid. Houd de luchtvochtigheid in uw winkel bij zoals in een donkere kamer. Een hygrometer kan de beste vriend van een zeefdrukker zijn.

Inkt op waterbasis is lastiger om te registreren, en je kunt niet lang van de pers wegblijven terwijl de inkt op het scherm staat. Neem je lunch en je waterfles mee voor ultieme productiviteit.

VERWANT: PRINTEN MET PLASTISOL VS. INKT OP WATERBASIS

Een print op een wit overhemd met een scherm erboven

Het maakt niet uit welk type inkt u gebruikt, registratie kost tijd. Met de juiste registratietekens en een beetje geduld kom je een heel eind. Zodra alle schermen zijn geregistreerd, maakt u een of twee testafdrukken. Bekijk hoe dicht de inschrijving is en pas indien nodig aan. Plak kentekens af, neem een ​​hap van je lunch en ga printen.

creatSource link

Petitrouge.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart