Curable Reducer, Soft Hand Additief, Extender Base: wat is het verschil?

Op zoek naar je prints die zacht aanvoelen? Er zijn drie producten die behoorlijk op elkaar lijken: Uitbreidingsbasis, Geneesbare verdunner, en zacht handadditief. Hoewel ze er hetzelfde uitzien, hebben ze verschillende functies. Laten we ze alle drie eens bekijken en ontdekken welke inkt de afdrukken het zachtst aanvoelt.

Drie verschillende doorzichtige inkten op opruimkaarten

GEBRUIK EEN ZACHTE PLASTISOL-INKT

Allereerst moeten drukkers die op zoek zijn naar zachte plastisol-afdrukken beginnen met het gebruik van zachte plastisol-inkt. FN-INK™ geeft vanaf het begin een zachter gevoel. Waarom is dit?

Alle inkten hebben harsen, die de inkt aan het kledingstuk binden en vasthouden. Er bestaan ​​verschillende soorten harsen, maar elk heeft een andere eigenschap. Hoe harder de harsen zijn, hoe stijver de inkt zal zijn. FN-INK™ heeft meer plooibare harsen. Hierdoor ontstaat een zachte plastisol-inkt die geweldig is voor modeprints.

Hoewel u geen uithardbare verdunner aan FN-INK™ hoeft toe te voegen om het zacht te maken, is het altijd een optie. Neem bijvoorbeeld wit. Witte inkt is meestal dikker in viscositeit dan de meeste inkten. Om het superzacht te maken, voeg je een Geneesbare verdunner naar de inkt.

VERWANT: 5 VEELGESTELDE VRAGEN OVER FN-INK™ PLASTISOL INK

een hand houdt een emmer met curable reducer vast en neemt er een spatel vol mee

GENEESMIDDEL

Een uithardbaar reductiemiddel is een inktviscositeitsreductiemiddel dat op zichzelf kan worden uitgehard. Het werkt geweldig met dikke inkten zoals wit, of met inkten zoals FN-INK™ Goud die een grote metaalvlok hebben. FN-INK™ uithardbare verdunner helpt dikke inkten zachter en gemakkelijker te printen te worden door hoge mesh-tellingen.

Door een uithardbare verdunner aan de inkt toe te voegen, voelt de hand zachter aan en is dit ideaal voor het maken van vintage prints. Hoewel dit geen speciaal additief voor zachte handen is, is het, zoals Bob Ross zou zeggen, een ‘gelukkig ongeluk’. Het zachte gevoel bij het gebruik van een uithardbare verdunner in de inkt is een onbedoeld bijproduct van het verminderen van de dikte van de inkt.

Wil je een inkt superzacht maken? Probeer een zachte handbasis.

VERWANT: NEEM DE CONTROLE OVER DIKKE INKT MET FN-INK™ CURABLE REDUCER

Een zacht handadditief dat vanuit een spatel in een bak druppelt

ZACHTE HANDBASIS

Weet je nog dat elke inkt verschillende harsen gebruikt? Zachte handbases gebruiken zachtere harsen en hebben iets minder viscositeit. Dit is speciaal ontworpen om een ​​print een zacht handgevoel te geven.

Laten we het nog even hebben over harsen in inkt. Denk aan inktharsen zoals a durometer van de wisser. De durometer van de vloerwisser bepaalt hoe flexibel deze is. EEN 70 durometer rakel zou zijn als een gewone plastisol-inkt. FN-INK™, aan de andere kant, zou meer op een rakel van 65 durometer lijken: hij is buigzamer en kan verder buigen. Een zachte handbasis is als een 60 durometer wisser. Het zou een hoop flexibiliteit moeten geven. De inkt zal super zacht zijn.

Omdat zachte handbases een superzachte hand hebben, hebben ze over het algemeen een lagere viscositeit dan een normale transparante inkt, zoals: Uitbreidingsbasis (daarover zo meer). Zorg ervoor dat u de kleuren die u mengt, test met zachte handbases om de exacte kleur te krijgen die u zoekt.

ZACHTE HANDADDITIEF

Wat is het verschil tussen een zachte handbasis en een zacht handadditief? Zachte handbasis kan volledig alleen worden bedrukt. Een zacht hand-additief is bedoeld om een ​​plastisol-inkt zachter aan te laten voelen op het shirt. Dit zijn volledig uithardbare inkten, maar zijn bedoeld om te worden gebruikt als additieven in plaats van als basis. Voorbeelden van zachte handadditieven zijn Fashion Soft, Sentri Clear en Chino Base.

Zie zachte handadditieven als verbeterde, zachtere versies van Geneesbare verdunner. Ze kunnen vanzelf uitharden, zoals uithardbare verdunners, maar maken een inkt boterzacht.

Wilt u een volledig afgewerkte transparante inkt? Uitchecken FN-INK™ Extender-basis.

VERWANT: HOE MAAK JE SOFT-HAND PRINTS MET PLASTISOL-INKT?

een hand roert de extenderbasis met een inktspatel

EXTENDER BASIS

FN-INK™ Extender-basis is in wezen FN-INK™ zonder pigment. Het is volledig transparant, maar heeft dezelfde body en dezelfde viscositeit als standaard FN-INK™-kleuren. Hoewel het geen zachte handbasis is, heeft het wel zachtere eigenschappen vanwege de harsen in de inkt.

Extender base kan op verschillende manieren worden gebruikt. Voeg het toe aan inktkleuren om de inkt “uit te breiden”. Hier is een voorbeeld: stel dat je twee gallons nodig hebt zwarte inkt voor een baan, maar je hebt maar één gallon. Je hebt echter een gallon van FN-INK™ Extender-basis op je plank zitten. U kunt niet meer zwarte inkt krijgen voordat de opdracht moet worden uitgevoerd. Wat doe jij? Voeg een verlengstuk toe aan de inkt.

Creëer geweldige tonale prints door een beetje kleur toe te voegen aan een extenderbasis. Dit zorgt voor een watermerkeffect over de hele print en kan op talloze creatieve manieren worden gebruikt. Gebruik ten slotte een verlengstuk om vintage kleuren te creëren. Afhankelijk van de inktkleur, het merk inkt en het type inkt, kunt u zo weinig als 10% of zelfs 80% van FN-INK™ Extender-basis aan de inkt om het gewenste effect te bereiken.

Nogmaals, de extenderbasis is niet bedoeld om afdrukken zachter te maken, maar het is al een zachtere plastisol-inkt omdat het dezelfde zachte harsen gebruikt in FN-INK™.

VERWANT: 3 MANIEREN OM PLASTISOL-PRINTEN TE VERBETEREN MET FN-INK™ EXTENDER BASE

een emmer verlengstuk met een schaal op de achtergrond

Elk type inkt heeft zijn eigen unieke gebruik. Deze inkten hebben enkele overeenkomsten, maar uiteindelijk komt degene die u kiest neer op wat u met een afdruk probeert te bereiken. Of je nu gaat voor zijdezachte prints of zachte, vintage kleuren, als je weet welke basis of welk additief je van de plank moet halen, heb je een voorsprong.

creatSource link

Petitrouge.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart