Een PMS-mengsysteem gebruiken om aangepaste grijze inktkleuren te mengen

Grijs is een populaire kleur voor zeefdruk. Het is geweldig voor neklabels afdrukken en ziet er goed uit op veel kleuren kleding. Drukkers die grijs kiezen voor het kleurenschema van een ontwerp, moeten het meestal zelf mengen. Inktfabrikanten hebben mogelijk geen printklaar grijs. Als dat het geval is, bestaat de kans dat het niet de schaduw is waarnaar u op zoek bent. Goed voor mengsystemen, Rechtsaf? Hier leest u hoe u uw eigen perfecte grijstint zeefdrukinkt kunt mengen.

Een pantoneboek geopend voor de grijze sectie

POPULAIRE GRIJS

De kleur grijs ontstaat door verschillende verhoudingen van zwart en wit. Het toevoegen van een klein beetje kleur geeft een grijs een warme of koele toon. Warm grijs zal een beetje hebben oranje, roodof geel toegevoegd aan het zwart-wit. Kleine toevoegingen van blauw of Purper zorgt voor koele grijstinten.

Cool Grey 6 is de meest populaire grijstint in zeefdruk. Het is perfect voor het bedrukken van neklabels, omdat het niet door de achterkant van het shirt zichtbaar is. Deze grijstint ziet er ook goed uit als hij wordt bedrukt met zo ongeveer alles op vele kleuren overhemden.

Er zijn zoveel grijstinten om uit te kiezen. Open de Pantone-formulegids boek en je zult tientallen verschillende grijstinten zien, wachtend om gemengd te worden. De grijstint die u kiest, hangt volledig af van uw – of die van uw klant – smaak.

Welke kleur grijs je ook kiest, er is een makkelijke manier om het te maken: a mengsysteem. De meeste inktlijnen hebben een mengsysteem. Nemen FN-INK™ bijvoorbeeld. Deze lijn kant-en-klare, low-cure plastisol-inkten is niet alleen: hebben een mengsysteem. Het is a mengsysteem. Laten we eens kijken hoe je een kleur kunt mengen met het mengsysteem.

VERWANT: ONTGRENDEL ELKE KLEUR MET HET FN-INK™-MENGSYSTEEM

Een mengsysteem met inktkleuren en een container op een weegschaal

GRIJS MENGEN MET HET FN-INK™ MENGSYSTEEM

Beginnen met het mengen van PMS-kleuren met de FN-INK™-mengsysteemalles wat je hoeft op te halen is een wit mengen. de emmers van FN-INK™ op uw planken zijn al onderdeel van het mengsysteem.

Zoals eerder gezegd hebben sommige grijstinten minder inktkleuren in de formule. Cool Grey 6 bevat bijvoorbeeld Wit mengen, zwarten een kleine hoeveelheid Citroen geel. Sommige grijstinten gebruiken echter verrassende kleuren die je misschien niet verwacht. Laten we er een mixen: Warm Grey 1.

  1. Zoek de kleur op in de FN-INK™-mengsysteemsoftware. Pro-tip: in plaats van door de honderden kleuropties te scrollen om Warm Grey 1 te vinden, kun je in de zoekbalk typen om de resultaten te verfijnen.
  2. Pas de grootte van de formule aan de hoeveelheid aan die je nodig hebt voor de taak en klik op ‘Formule laden’.
  3. Verzamel de inktkleuren die je nodig hebt. Voor Warm Grijs 1 heb je een Wit mengen, Koningsblauw, Fuchsia, Goudgeelen paars.
  4. pak een schaaleen mengbeker en een inkt spatel. Plaats de container op de weegschaal en zet de weegschaal op nul.
  5. Voeg eerst de grootste hoeveelheid kleur toe. In dit geval is dat Wit mengen. Zet de schaal op nul zodra u de juiste hoeveelheid inkt hebt toegevoegd. Voeg inktkleuren altijd in aflopende volgorde toe aan de mix: de grootste hoeveelheid inkt naar de kleinste.
  6. De volgende grootste hoeveelheid inkt die nodig is om te mengen is: Koningsblauw. Voeg de inkt toe aan de zijkant van de container. Op die manier kunt u indien nodig gemakkelijk wat verwijderen. Zet de weegschaal weer op nul.
  7. Voeg vervolgens toe Goudgeelgevolgd door Fuchsia. Zet de schaal tussen elke kleur op nul.
  8. Voeg tot slot een kleine hoeveelheid paars aan de zijkant van de container.
  9. Meng de inkt goed en zorg ervoor dat u de bodem en zijkanten schraapt om zoveel mogelijk inkt in de mix op te nemen.

Gefeliciteerd! Je hebt een aangepast PMS-grijs gemengd. Voelt goed, nietwaar? En het was supergemakkelijk.

Een Pantone-boek geopend voor Gray met de inktkleuren in een container

VERWANT: WILT U EEN AANGEPASTE BRUINE INKT MAKEN? HIER IS HOE

WAT ALS DE KLEUR NIET GOED UITZIET?

Als je niet tevreden bent met de kleur die je hebt gemengd of als het er een beetje uit ziet als je het eenmaal op een shirt hebt afgedrukt, raak dan niet in paniek. Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Hier zijn een paar aanwijzingen.

Meng inkten altijd in een helder verlichte ruimte. Als u een gemengde PMS-kleur vergelijkt met een staal van uw telefoon of computerscherm, kan de gemengde kleur er anders uitzien dan het staal, afhankelijk van uw scherminstellingen.

Er kan een kleurverschuiving optreden als doorschijnende inkt op een donker kledingstuk wordt gedrukt, zoals: Magenta zeefdrukinkt op een zwart shirt. Dit kan worden verholpen door eerst een onderlaag af te drukken of de inktkleur aan te passen voordat deze wordt afgedrukt. Een andere manier om kleurverschuiving te minimaliseren, is door elke inktlaag te flashen. Dit kost wat extra tijd, maar de inktkleuren blijven dichter bij je verwachtingen.

Als je nog steeds niet tevreden bent met de kleur, kies dan de Pantone-kleur een tint donkerder in je Pantone-boek om de kleur wat rijker te maken in verzadiging. Meng die kleur en probeer het opnieuw. Wie weet? Misschien vind je de donkere tint sowieso beter.

VERWANT: ALLES WAT U MOET WETEN OVER HET MENGEN EN AANPASSEN VAN PANTONE-KLEUREN

Een werveling van gemengde grijze inkt zit op een opruimkaart met de Pantone-match erachter

Als je vaak met een bepaalde kleur grijs print, is het een goed idee om een ​​grotere batch door elkaar te halen. Houd een container met Cool Grey 6 – of wat je meest populaire grijs ook is – op de plank, zodat je meteen kunt beginnen met printen. Experimenteer met verschillende grijstinten totdat u er een vindt die u en uw klant allebei leuk vinden. Met een mengsysteem is de enige beperking je eigen creativiteit.

creatSource link

Petitrouge.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart