20+ T-shirtvoorwaarden die elke schermprinter zou moeten kennen

Springen in de wereld van zeefdruk betekent een behoorlijk grote leercurve. Er zijn eindeloze termen, praktijken en tips om meer te weten te komen over het vak. Of je nu nieuw bent met zeefdrukken of al een tijdje in het spel bent, er zijn enkele termen die je moet kennen over T-shirts. Kijk op de website van een kledingdistributeur. Zijn er termen die u niet herkent? Hier is een lijst met populaire T-shirttermen die je zult zien en regelmatig zult gebruiken in de zeefdrukindustrie.

Een rood T-shirt zoomde in om de stof van het T-shirt te zien

Sportkleding: Kleding is ontworpen voor sport, beweging en buitenactiviteiten. Meestal gemaakt van polyester, lycra of andere rekbare stoffen.

Kap mouwen: Een mouw die zich slechts op korte afstand van de schouder uitstrekt en onder de arm naar niets toeloopt.

Gekaard open einde: Een goedkopere manier om van katoen een garen te maken waarbij de vezels worden gebonden door een omwikkelde vezel die loodrecht op de vezelbundel loopt. Van dichtbij kun je zien dat gekaarde open-end vezels volumineus, pluizig zijn en een ongelijkmatig breisel creëren. Dit zijn de moeilijkste om een ​​kwaliteitsafdruk te krijgen.

Gekamd en ringspun: Het proces in twee stappen vindt plaats bij het omzetten van katoen in garen om de zachtst mogelijke T-shirts te maken. Eerst worden de nietjes gekamd om onzuiverheden of inconsistenties in het garen te verwijderen, waardoor een zachtere hand ontstaat. Vervolgens wordt in het ringgesponnen proces garen gemaakt door de strengen continu te draaien en te verdunnen, waardoor een fijn touw van katoenvezels ontstaat.

Kleurstofmigratie: Verkleuring van inkt door insijpelend polyesterweefsel in de inkt

VERWANT: WAT IS DYE MIGRATIE EN HOE BENVLOEDT HET MIJN PRINTS?

Hand: Hoe een kledingstuk aanvoelt. Gekamde en ringgesponnen T-shirts voelen zacht aan in de hand, wat betekent dat ze superzacht aanvoelen.

Lycra: Een elastische polyurethaanvezel of -stof die speciaal wordt gebruikt voor nauwsluitende sportkleding. Meestal aangeduid als Spandex.

VERWANT: ALLES WAT U MOET WETEN OM TE ZEEFDRUKKEN OP SPANDEX-KLEDINGSTUKKEN

Poly-mix: Overkoepelende term die alle kleding omvat met polyester als materiaalcomponent.

Raglan: Mouwen met een contrasterende kleur, schoudernaad loopt taps toe tot aan de halskraag, beter bekend als baseball tees.

Ontspannen pasvorm: Kleding die losser zit en het lichaam niet omhelst. Dit geldt vooral voor de schouder, heupen en taille.

Ringgesponnen: Gemaakt van soepeler en langer garen in vergelijking met open-end garen. Het doorloopt ook een spinproces dat elke vezel verzacht en recht maakt, waardoor katoen ontstaat dat zachter en duurzamer is.

een ingezoomde opname van zwarte ringgesponnen katoenen overhemden

 Ringgesponnen katoen ingezoomd.

Ronde hals: Een diep gebogen wijde halslijn op een kledingstuk.

Zijnaden: Creëer de bewerkte, op maat gemaakte structuur die een T-shirt nodig heeft om goed te passen. Hoewel duurder om te maken, is dit het enige type T-shirt dat je in een winkel vindt.

Enkel: Diameter van een garen, bepaald door het aantal keren dat de vezel is getwijnd. Hoe kleiner het getal, hoe dikker het garen, en hoe hoger het getal, hoe zachter het garen. Denk er op dezelfde manier over na als over lakens: hoe hoger het aantal draden, hoe zachter de lakens! De meeste goedkope overhemden zijn gemaakt van 18 of 20 singles. Voor een superzacht kledingstuk streeft u naar een enkele telling van 30 of hoger.

Slim fit/Mode pasvorm: Kleding is smaller en sluit beter aan op het lichaam. Dit geldt vooral voor de schouder, heupen en taille.

Nietje: In wezen een katoenvezel. Het donzige stuk katoen (een “bol” genoemd) dat van de plant wordt geplukt, bevat ongeveer 250 “nietjes”. Draad van hoge kwaliteit wordt meestal gemaakt van lange nietjes die gemakkelijker tot een zeer fijn stuk draad kunnen worden gesponnen.

Tri-mix: Een mix van polyester, katoen en andere kunstmatige vezels, meestal gemaakt in een 25/50/25-blend.

Buisvormige T-stukken: ​​Het hoofdgedeelte van het shirt wordt als een buis gebreid, vervolgens op lengte gesneden, en de mouw- en nekgaten worden uitgesneden, vervolgens worden de mouwen vastgenaaid en bijgesneden. Deze shirts zijn zuiniger gemaakt en zijn de goedkopere optie. Ook zijn meestal gemaakt van gekaarde open-ended katoen.

Uniseks: Kleding bedoeld voor zowel mannen als vrouwen. Dit soort kledingstukken heeft meestal een relaxte pasvorm en is bedoeld om universeel te worden gedragen.

V-hals: Een halslijn die uitkomt op een “V” of een punt in de buurt van het sleutelbeen.

Gewicht: Het aantal ounces per vierkante yard. Lichtere stoffen zijn meestal gemaakt van gekamd en ringgesponnen katoen en zijn doorgaans veel zachter dan de zware, open alternatieven. Dit omvat ook 50/50 en tri-blend materialen die inherent lichter zijn vanwege de synthetische materialen.

Fit T-shirt voor dames: Een slim-fit kledingstuk ontworpen om de vrouwelijke vorm te flatteren. Dit soort overhemden hebben meestal kortere mouwen, grotere halslijnen en aansluitende vormen.

VERWANT: NIEUW BIJ SCHERMPRINTEN? HIER ZIJN ENKELE VOORWAARDEN DIE U MOET WETEN

Overhemden hangen aan een rek voor een zwarte muur

Er valt nog veel meer te leren over T-shirts: welke overhemden passen bij uw klantenbestand, hoe u verschillende soorten overhemden kunt bedrukken en meer. Naarmate u meer printervaring opdoet, kunt u het beste type overhemd voor uw klanten kiezen. Vraag rond om de populairste T-shirts te vinden die zeefdrukkers gebruiken en experimenteer met meerdere soorten kledingstukken om je vaardigheden en voorkeur aan te scherpen. Heb je vragen? Contacteer ons op succes@ryonet.com of bel ons op 1-360-576-7188.

REFERENTIES:

  1. https://www.sanmar.com/
  2. https://silverbobbin.com/regular-fit-vs-slim-fit/

creatSource link

Petitrouge.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart