Een spoedcursus bij het kiezen van de juiste maatscoopcoater en rakel voor een klus

Grootte is belangrijk bij zeefdruk. Maar het gaat niet alleen om hoe groot uw pers of transportband is. De maatvoering van al uw apparatuur en benodigdheden is belangrijk, zelfs tot aan wissers en scoop coaters. Als u problemen ondervindt bij het coaten van schermen of het verkrijgen van een goede afdruk, is dit misschien niet uw techniek. Misschien heb je gewoon niet de juiste maat benodigdheden voor de klus. Dus welke maat scoop coater en rakels moet je gebruiken? Wat kan er gebeuren als je niet de juiste maat gebruikt? Laten we het uitzoeken.

Een hand die een scoopcoater vasthoudt en een scherm bedekt met oranje emulsie

Foto door Symmetree Clothing

JUISTE SCOOP COATER SIZING

Het beste vinden schep coater grootte voor een scherm zou geen rocket science moeten zijn. U wilt dat de scoopcoater comfortabel aan de achterkant of rakelzijde van het scherm past. Als de coater te groot is, raak je het frame en kun je niet eens de rakelzijde van het scherm met emulsie coaten. U kunt geen gelijkmatige afzetting van emulsie op het gaas krijgen.

Zorg ervoor dat de scoop coater zo klein is dat hij het frame van het scherm niet raakt. Je wilt echter niet te klein gaan. Als de scoopcoater te klein is, kun je niet genoeg van het scherm coaten om de afbeelding op te branden. Het coaten van de ene helft van het scherm en dan de andere lijkt in theorie te werken, toch? Je zult eindigen met een dikkere laag emulsie waar de twee helften elkaar overlappen, wat het bereiken van de juiste belichting moeilijk maakt.

Kortom, je hebt de juiste maat scoop coater nodig voor het scherm dat je gebruikt. Het goede nieuws is dat scoopcoaters in verschillende maten verkrijgbaar zijn, en tenzij u alle maten zeefjes in uw winkel gebruikt, heeft u waarschijnlijk maar één of twee verschillende scoopcoaters nodig.

SCOOP COATER & SCREEN MAATTABEL

Hier is een korte handleiding voor het vinden van de juiste maat scoop coater voor het scherm dat u gebruikt:

VERWANT: HOE MAAK JE EEN BETER SCHERM VOOR SCHERMAFDRUKKEN?

Nu u de juiste maat scoopcoater heeft voor de schermen die u gebruikt, kunt u met vertrouwen schermen branden en naar de pers gaan.

meerdere maten rakels en schepcoaters op een perswagen

JUISTE WISSERGROOTTE

Vloerwisser maatvoering verschilt niet veel van maatvoering voor scoopcoater. De rakel moet op uw scherm passen zonder het frame te overlappen. Aangezien u aan de achterkant van het scherm aan de wisser trekt of duwt, moet deze comfortabel op het scherm passen.

De rakel moet ongeveer 2,5 cm groter zijn dan het afbeeldingsgebied aan weerszijden. Wanneer u aan een rakel trekt, duwt deze ongebruikte inkt naar de zijkanten van het scherm. Als de rakel kleiner is dan het afbeeldingsgebied, kan dit een verhoogde inktafzetting op de afbeelding achterlaten. U moet een tweede passage onder een hoek uitvoeren om ervoor te zorgen dat er geen inkt in het afbeeldingsgebied terechtkomt terwijl u afdrukt.

Er zijn veel verschillende maten wissers: van 2” tot 72”. De meeste handmatige zeefdrukkers gebruiken een rakel 12″-14″. Deze maat zal voor vrijwel alles werken. Maak je niet al te veel zorgen over het gebruik van een rakel die langer is dan nodig is. Een 8”-ontwerp kan bijvoorbeeld worden bedrukt met een 14” wisser.

Hoe zit het met ontwerpen op de linkerborst? De gemiddelde afdruk op de linkerborst is niet groter dan 4 “breed. Gebruik voor dit soort afdrukken een 6” wisser. Dat geeft u de opening van 1 inch aan weerszijden van de afdruk, en u kunt zich concentreren op snelheid zonder u zorgen te maken over de consistentie van uw print. wisser.

Voor oversized prints heb je een grotere rakel nodig. Oversized prints vereisen ook grotere schermen. Uw rakel moet nog steeds op het scherm passen als u een groter ontwerp afdrukt. EEN 16” of 18” vloerwisser kan vrijwel elke extra grote taak aan die u op een handmatige pers gaat afdrukken.

VERWANT: DE GEREEDSCHAP DIE NODIG IS VOOR OVERSIZED PRINTS

Een zeefdrukker gebruikt een kleine rakel om een ​​afdruk op de linkerborst af te drukken

WAT GEBEURT ER ALS JE DE VERKEERDE MAAT WISSER GEBRUIKT?

Als u een wisser als dat te groot is, loop je het risico het frame te raken en mogelijk het gaas uit de te knallen scherm. Als uw rakel te klein is, moet u creatief zijn om geen lijntje inkt in het midden van het afbeeldingsgebied achter te laten.

Hoewel je een gigantische rakel voor een klein ontwerp kunt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de rakel niets op het shirt onderbreekt. Als de wisser over zakken of naden loopt, moet u een kleinere wisser pakken. Het draait allemaal om het vinden van de beste vloerwisser voor elke klus.

VERWANT: HOE DE JUISTE WISSERBLAD DUROMETER TE KIEZEN

Een hand bedekt een scherm met groene emulsie

Er is een reden waarom schermprinters zoveel verschillende hebben wissers. Elke baan vereist iets anders. Het coaten van een scherm met de juiste scoopcoater helpt om een ​​goede basislaag aan te brengen en stressveroorzakende problemen te elimineren. Het laatste dat u wilt, is schermen blijven coaten omdat uw schep coater doet het niet. Pas uw scoopcoaters en rakels aan op het ontwerp en de schermen die u gebruikt. Het bespaart u tijd en stress.

creatSource link

Petitrouge.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart